Skip to main content

Bonde og superpappa med Duett regnskapsprogram

before
after

Arne Ingvar Nymoen er en melkebonde med mange jern i ilden. Han har tidligere vært møbelsnekker, men nå går all tid med til gårdsdrift, familieliv, hunder og skytetrening. Heldigvis bruker han et økonomisystem som gir overskudd i hverdagen.

Kvikne er et lite samfunn som ligger vakkert plassert mellom høye fjell og mektige nasjonalparker på grensa mellom Innlandet og Trøndelag fylke. Her driver Arne Ingvar Nymoen egen gård og produserer melk til den store gullmedaljen. I tillegg er han med i et lite jaktlag, følger opp sønnen Steinar (13) og gjennomfører daglige trilleturer med familiens nyeste tilskudd, Eva (1).

Datteren er ofte med på gårdens gjøremål og fra barnesetet sitt i traktoren kan hun følge med på alt det spennende som skjer. Det er kyr som skal melkes, gress som skal behandles og store maskiner som bråker. Likevel smiler hun fra øre til øre når pappa drar på henne en litt for stor arbeidsdress og setter henne i traktoren. På spørsmål om hvordan det er å bli far når man har rundet 50, svarer han raskt:

— Den store fordelen med å være en «eldre» far, er at man går inn i oppgaven med mye større erfaring. Man blir ikke stresset av alt mulig. Vi forsøker også å få Eva interessert i gårdsdrift fra ung alder.

ARNE INGVAR NYMOEN ER EN MELKEBONDE MED MANGE JERN I ILDEN

Duett blir bedre og bedre

Takket være Duetts gode, automatiserte løsninger har Arne Ingvar likevel full kontroll på hverdagen, inntekter og utgifter, og kan trykke ut fakturaer uansett hvor han befinner seg.

– Duett har god funksjonalitet og det blir bare bedre og bedre. Jeg bruker Duett til å fakturere. Her har jeg for eksempel fem timer med silokjøring som skal til en kunde. Da er det bare å legge inn timeantall, standardpris og sende fakturaen rett til kunden.

Sammen med robotene i fjøset, gjør Duett det mulig for Arne Ingvar å leve ut sitt sanne jeg.

— Når jeg forteller folk at jeg er melkebonde, tror alle at jeg står opp i grålysningen. Sannheten er at jeg er et utpreget b-menneske

Målet til Duett er å gi kundene litt mer overskudd, både på jobb og i fritiden, og sørge for å forenkle deres hverdag gjennom enkle og tidsbesparende tjenester.

duett-regnskapsprogram-kvikne-melkebonde

Bondens fremtid

Arne Ingvar er også veldig opptatt av at den neste generasjonen skal omfavne bondeyrket.

— Det handler om at det skal gå an å være bonde. Det er jo her vi produserer lokal mat – verdens beste mat.

Det er derfor fokuset hans handler om å gi barna en trygg og aktiv oppvekst i gårdsomgivelser.

Så får vi se om de to arvingene følger i pappas fotspor og gir seg i kast med treskere, hjullastere og strømgjerder. Arne Ingvar har uansett ikke tenkt å gi seg med det første – og ser i alle fall 18 år frem i tid:

 

— Jeg bruker å si at det siste året med barnetrygd blir det første året med pensjon.

duett-regnskapsprogram-kvikne-bonde-familie
MED DUETT REGNSKAPSPROGRAM FÅR ARNE TID TIL Å DYRKE NOE LANGT VIKTIGERE - SELVE LIVET