Skip to main content
  • Hjem
  • Blogg
  • En ny bankintegrasjon for enklere og mer effektive betalinger

En ny bankintegrasjon for enklere og mer effektive betalinger

Marius Krohg Andreassen

Marius Krohg Andreassen Apr 16, 2024

I en tid hvor betalingsmetoder og integrasjoner utvikles raskere enn noen gang, er det viktig for bedriftene å holde tritt med innovasjonen. Moderne brukere forventer bedre integrasjoner mellom systemene sine og gjerne en samlet oversikt på ett sted. 

Vår nye bankintegrasjon gir deg nettopp dette, og i samarbeid med Mastercard, lanserer vi en bankintegrasjon for alle norske banker.

Open Banking

duett-mastercard-regnskapsprogram-bankintegrasjon-cobranding2Open Banking og PSD2 (Europeisk betalingstjenestedirektiv) er beskrivelser og forkortelser som i praksis betyr at banker og finansinstitusjoner blir pålagt å åpne opp slik at økonomisystemer og andre kan lage enklere og tettere integrasjoner med banken. Dette gir muligheter for å effektivisere betalingstransaksjoner og samle mer nyttig informasjon i økonomisystemet.  

Fleksibilitet for alle typer foretak

Vår nye bankintegrasjon gir alle bedrifter og foretak mulighet til å koble seg til flere banker og benytte så mange konti man har behov for. For enkeltpersonforetak vil også privatkonti være tilgjengelig og man er ikke bundet av dyrere og mer komplekse bedriftsløsninger. Dette gir en enklere prosess og økt fleksibilitet for mange. 

Hva betyr dette for deg som regnskapsfører? 

For regnskapskontorer og deres klienter betyr denne løsningen tidsbesparelser og reduserte kostnader. Oppstart og avtaleinngåelse er den samme for alle banker, prosessen er digital, og man slipper å kontakte de ulike bankene. 

Gjennom utviklingen i samfunnet har vi blitt godt vant til å ha nødvendig informasjon tilgjengelig til enhver tid og uavhengig av hvor vi er. Vi har både banken og økonomisystemet med oss på mobilen, og nå samles mye av denne informasjonen i en felles flate. Ved å hente inn bank/bankkonti i regnskapsflaten får man bedre oversikt på ett sted. Sanntids saldoinformasjon på konto og validering av betalingsinformasjon i sanntid slik som i nettbanken er noen av fordelene. Dette sikrer at man unngår dobbeltarbeid og kan løse opp i eventuelle utfordringer når de oppstår.  bankintegrasjon-mastercard-duett-regnskapsprogram

Hvordan ta i bruk ny bankintegrasjon? 

Å starte med ny bankintegrasjon er enkelt. Vi har laget en steg-for-steg guide som tar deg gjennom avtaleinngåelsen, valg av bank og bankkonti som skal benyttes. Hele prosessen er digital. Så snart avtalen er godkjent, og bankkonto er valgt inn er du klar til å betale direkte fra økonomisystemet. 

Fokus på nye muligheter 

Vi jobber kontinuerlig med å effektivisere og ta i bruk muligheter som hjelper regnskapsførere og kunder med å samhandle. Dette er bare første steget, og vi jobber kontinuerlig med å utvikle nye funksjoner i området mellom regnskap og bank. Når vi ser fremover så er målet at flest mulig kan få oppleve effekten av automatikk, samhandling og kontroll. Det er i fremtiden mulighetene skapes, ikke sant? 


mastercard-open banking-duett-bankintegrasjon