Skip to main content

 

Landbruksblogg

Oktober 2023

 

Duett og landbruk – hånd i hånd

Duett er selveste pioneren innen norske regnskapssystem og hele veien er det utviklet innovative og brukervennlige løsninger. For norske bønder betyr dette en enklere og mer effektiv håndtering av regnskapet. Mange har allerede tatt i bruk Duett for å optimalisere regnskapspet, men vi vet at det fortsatt er regnskapsførere der ute som ikke er fullt ut kjent med våre løsninger, som ønsker å håndtere faktura, betalinger, kvitteringer på en enklere måte.

I lanbruksbloggen deler vi tips og triks for å utnytte Duett's løsninger maksimalt. Trenger du hjelp til å formidle dette til dine kunder? Vi står klare med materiale, opplæringsvideoer, og veiledninger. Vi kan til og med være med deg foran kundene og presentere Duett og våre løsninger.

Vi er på et felles oppdrag for å digitalisere regnskapshåndtering for norske bønder. Samtidig erkjenner vi behovet for økt rådgivning og støtte i en krevende landbruksnæring.

 

Landbrukets Dataflyt

Er du en av de som allerede benytter Landbrukets Dataflyt for dine kunder? Dataflyt sørger for deling av grunnleggende data, økonomiske data, produksjonsdata, og klimadata mellom landbruksforetak og andre aktører. Automatiseringer som for eksempel avregninger på melkeoppgjør, slakteroppgjør og kornoppgjør er avgjørende for å forenkle og forbedre hverdagen når det gjelder bokføring og kvalitet på data.

Hvis du ikke har tatt i bruk dette i stor grad, oppfordrer vi deg til å ta en runde på alle dine kunder og undersøke om det er løsninger tilgjengelige. Er du usikker på hvordan du kommer i gang? Ta kontakt, så hjelper vi deg. Sammen kan vi ta landbruksregnskapet til nye høyder.

Tips & triks

Leverandørfakturaer sendt som EHF

En avgjørende faktor for at ajourført regnskap og automatikk skal kunne fungere optimalt er at en bondes leverandører sender sine fakturaer som EHF

Fordeler ved at leverandør sender EHF

Raskere mottak av faktura – flere betalingsdager. Ingen risiko for feilføring av fakturainformasjon og automatisk bokføring

Skanne kvitteringer

I Duett-appen finnes det muligheter for å skanne kvitteringer som sendes direkte inn i Duett for videre håndtering.

Overføring av regnskapsfil til Klimakalkulator

Det er mulig å sende over regnskapsfil til klimakalkulator som er blitt laget for landbruket. Veiledning ligger i kundeportalen

Message from Nortura

To all accounting offices that are registered in Dataflyt and agricultural enterprises that keep the accounts themselves.

 

Nortura has had technical challenges this year with transfers of settlements to Landbrukets Dataflyt. We find that some settlements have not been transferred, and that some settlements have been transferred with the wrong amount. The manufacturer's My Page does not have settlement and invoice information available. This will come during 2024.

The settlements are sent as pdf. to the manufacturers and these are correct. Account statements and statements that are missing can be obtained by the accounting offices by contacting medlem@nortura.no in writing. Nortura requests one e-mail per producer.

Nortura apologizes for the inconvenience this causes.